خدمات شهری: بازار – رستوران – پمپ بنزین – نمازخانه – سرویس بهداشتی
جمعیت شهری کنگاور در سال ۱۳۷۵ تعداد ۵۰۲۶۹ نفر اعلام گردید. بازار ، رستوران – پارک، نمازخانه و سرویس های بهداشتی و پمپ بنزین از تسهیلات گردشگری آن می باشد. این شهرستان دارای زمستان های بسیار سرد و تابستان های خنک است. ارتفاع کنگاور از سطح دریا ۱۳۴۰ متر است.
مسیر اصلی را به سمت کنگاور ادامه داده و در حوالی مرکز شهر در سمت راست ورودی معبد آناهیتا قرار گرفته است.
معبد آناهیتا
در ایران باستان آناهیتا به عنوان ایزد بانوی آب های روان والهه زیبایی ها و فراوانی پرستش می شده است.
بنای سنگی معبد آناهیتا را برخی از باستان شناسان به دوره اشکانی و برخی به دوره ساسانی نسبت میدهند. سنگ های جمع آوری شده و سرستون های فرو افتاده در گوشه و کنار این معبد حکایت از تخریب این بنای باشکوه و عظیم در گذشته های بسیار دور بوسیله زلزله ای شدید دارد. در سال ۳۷ میلادی یکی از جغرافی دانان یونانی به نام ایزودر که اهل خاراکس بوده، برای نخستین بار از این بنا نام می برد ونظر به توصیفاتی که در قرن ششم هجری محمد طوسی از آن به عمل آورده، طبعا تخریب آن پس از این تاریخ بوده است. این بنا ۶/۴ هکتار وسعت دارد و بر روی صفه ای بلند و شیب دار ساخته شده، در صورتی که زائده مربع شکلی را که در ضلع شمال شرقی آن ایجاد شده در نظر نگیریم مستطیل شکل است. طول آن ۲۲۴ متر و عرض آن ۲۰۹ متر می باشد. قطر دیواری که بنا را احاطه کرده ۱۸ متر است. نمای بیرونی آن با سنگهای تراشیده شده ای تزیین گردیده است که بصورت رگ چین کنار هم قرار داده شده وسپس ردیف بالایی را بر روی آن چیده اند.
ورودی بنا ، پلکان دوطرفه ای است که پله های تخت جمشید را تداعی می کند. این عنصر شناخته شده در معماری ایرانی دلالت بر بومی بودن معماری معبد دارد. بجز فاصله بین این دو رشته پله که ۱۵۴ متر است و در سمت جنوب قرار دارد، بر روی دیوارهای معبد در هر چهار طرف ستونهای قطوری چیده شده که از سه قسمت پایه ستون، میان ستون و سرستون تشکیل شده و ارتفاع مجموع این سه قسمت ۵۴/۳ متر می باشد.
زمان بازدید: این مکان هر روز هفته از ساعت ۸ صبح الی غروب آفتاب یکسره باز است و جهت بازدید می بایست بلیط ورودی تهیه نمود.